politika

Rok 2017 očima astrologa

Horoskopy pro jednotlivá znamení na rok 2017, jsem už  9. rokem vytvořila pro web Zvěrokruh.cz , kde si je můžete přečíst.

A jaký bude rok 2017 obecně?

Jaký bude rok 2017 z hlediska celospolečenského dění? K tomu nám mohou něco říci konstelace planet vůči sobě. Jak se budou měnit vzájemně pozice vůči sobě v průběhu roku, tak budou změny energií ovlivňoval nás všechny. A protože masa – nikoliv jednotlivec určuje dějiny, naladění většiny lidí ovlivní to, jací politikové se dostanou k moci i jaká rozhodnutí udělají. Nezlobme se tedy na ně, jsou jen vrcholem ledovce, který je vidět a který svými postoji udržujeme nad hladinou my všichni.

Hospodářská situace

Ekonomové jásají nad dobrým hospodářským výsledkem roku 2016 a věří, že krize je definitivně zažehnána. Někteří dokonce neváhají připsat si za to zásluhy! Pravda je však někde trošku jinde. Školní roky 2014/15 a 2015/16 až do loňského podzimu byly pro ekonomický růst velmi příznivé. Pro Českou republiku zvlášť, protože byly posíleny body české státnosti i začlení do Evropy, které fungují již od dob Karla IV.

Avšak všechny krizové aspekty ještě zdaleka nepominuly a následující roky už nebudou zdaleka tak růžové. Ekonomická bilance roku 2017 se ukáže jako daleko horší než jaké nám předestírají prognózy. Zejména první tři měsíce dojde k většímu počtu ukončování podnikání, a to nejen ze strany malých živnostníků, ale i větších podniků, které se mohou ocitnout v záporných číslech. Častěji bude docházet k přerušení dosavadních obchodních spojení a potížím při transportu transportu zboží, zejména v letecké dopravě a na železnicích.

Vyplatí se proto být ekonomicky obezřetnější, minimalizovat výdaje, nespoléhat se na budoucí zisky.

Až na podzim se ekonomika mírně vylepší, zejména co se týče námořní nebo říční dopravy, což naši republiku samozřejmě nevytrhne. Lepší zisky bude mít i vodohospodářství, včetně budování kanalizace, chemický průmysl a farmacie a také některé obory ve zdravotnictví.

Státní řízení

Centralizace a direktivní vedení se budou nadále stupňovat, jak už se tomu ostatně děje více než 10 let. Stále nápadněji se budeme muset podřizovat novým zákonům a opatřením, které nás budou omezovat na každém kroku. Zatím to bude ještě snesitelné, límec nás bude mnohem více škrtit až v letech 2019 – 20.

Že bychom vystoupili z Evropské unie, to zatím jistě nikdo nečeká.. Větší samostatnost a více pravomocí získáme až po roce 2020.

V podzimních volbách do parlamentu se Andrej Babiš dostane na vrchol svých ambicí a během dalších měsíců vymyslí řadu nových restriktivních opatření. Jeho popularita, alespoň v určitých vrstvách společnosti, bude zatím stoupat. Jen aby měřil stejným metrem také pro sebe …

Lid, nálada, spokojenost

Nálada lidí lidí se zatím lepšit nebude, i když objektivně nejsou až tak velké důvody k nespokojenosti. Český člověk je odedávna kritický. Dobře ví, co je špatně, kde dělají politici chyby i jak by to řešil on sám. Je tu jen jedna malá chybička na to, že sám pro nápravu neudělá nic jiného, než že bude nadávat u televize nebo psát kritické články.

V tomto směru se rozhodně nic nezmění a naopak, od podzimu můžeme očekávat mnohem větší vlnu nespokojenosti, ale také bojovného naladění, udavačství a třídní nesnášenlivosti.

Také míra světové agrese bude jen stoupat a s ní i podvědomý strach a obavy z budoucnosti. Žádné řešení se zatím nerýsuje, ani světový smír, dokud lidstvo nevyřeší takové zásadní otázky, jako je velká míra přelidnění a s ní i nedostatek potravin a zdrojů v oblasti třetího světa.

diteZdraví obyvatel a porodnost

V roce 2017 se také o něco zvýší nemocnost, zejména u kardiovaskulárních chorob. Větší počet komplikací u cévních problémů, zejména náhlých mozkových příhod můžeme očekávat až do podzimu, především však koncem února v polovině dubna.

Podceňovat by lidé neměli ani problémy s krevním tlakem, ať už VKT nebo naopak nízkým, kde mohou být příčinou choroby ledvin nebo dysfunkce nadledvinek.

Od října se zvýší počet akutních onemocnění, zejména ve spodní části trávicího traktu, jako je tlusté střevo nebo konečník. Koncem roku můžeme očekávat nárůst zánětů a karcinomu jater a tlustého střeva.

V prvních pěti měsících roku můžeme ještě očekávat vyšší porodnost v důsledku zvýšené loňské vlny plodnosti. Počet porodů ve druhé půlce 2017 v první polovině 2018 však bude již nižší.

 

 

 

Bratková Alena

Astrolog, homeopat

Mohlo by se vám také líbit...