politika společnost

Jiří Drahoš, náš nový prezident?

foto: František Vlček, MAFRA

Možná že ano. Uvidíme, nechme se překvapit! Anebo raději ne, pojďme ho podpořit, má obrovské šance, aby se jím stal!

Podívejme se nyní, co nám o jeho osobnosti a předpokladech pro prezidentský úřad vypoví horoskop. (bez hodiny narození)

Pan prof. Drahoš má v sobě silný potenciál motivovat a vést druhé. Vidíme to v planetárním uspořádání, kterému se říká „lokomotiva“. Planety jsou pouze ve 2/3 kruhové výseči. Podobné uspořádání bychom našli např. v horoskopu pana Wericha.

Pan prof. Drahoš je nesmírně vzdělaný člověk s širokým rozhledem. (Daly by se očekávat v horoskopu obsazené domy 3, 9 popř. 10)

Umí se srozumitelně vyjadřovat. Jeho slova ve většině případů lahodí uchu (Merkur ve Vodnáři ve vazbě na Lunu, Venuše ve Vodnáři v harmonii na Neptun). Jeho myšlení je jak abstraktní, tak i intuitivní. Je otevřený novým věcem a technologiím (Merkur ve Vodnáři, Uran ve vazbě na Slunce). Znamení Ryb předurčilo obor chemie. Velmi brzy začal zastávat vedoucí funkce, je členem několika správních rad, a posledních letech vedl Akademii věd. U lidí, kteří zastávají vedoucí posty, často nalézáme Slunce umístěné v horních domech horoskopu. Kdyby bylo např. v 7 nebo 8, sice by se dostalo v progresích do 9 či 10 domu, nicméně jejich podstatou osobnosti není vést. To nalézáme spíše u lidí, kteří mají Slunce v horních domech. Dá se tedy předpokládat, že i zde by mohlo být Slunce někde v horních domech horoskopu. Pan profesor je ve společnosti velmi uznávaný, jeho práce je vidět. Velkou část života věnoval své profesi. Umí na sebe vzít odpovědnost a rozhodovat.

Schopnost manažersky vést bychom viděli v i konjunkci Slunce Mars. Nebude to však silově, ale spíše diplomaticky vzhledem k zapojení do T-kvadratury a umístění ve znamení Ryb. Bude umět dělat kompromisy a zohledňovat i stanovisko druhé strany. T-kvadraturu nalézáme velmi často v horoskopech významných a úspěšných lidí. Opozice Slunce Saturn ho sice může do určité míry znejisťovat, ale zároveň je jakýmsi hnacím motorem osobnostního růstu. Vede k celoživtní aktivitě, pokud jsou napěťové energie dobře „uchopeny“. Konjunkce Slunce Mars může přinášet plné nasazení pro věc.

 Bude se tedy umět prosazovat a obhájit své postoje. To odpovídá jeho výroku o sobě: „Tvrdý, ale fér.“ Přesně tak to je. Nebude intrikovat, je přímý a čitelný. Bude umět vyjádřit i nepříjemné věci. A to  také potřebujeme. Jedině díky realistickému pohledu na věc můžeme něco změnit.

Horoskop narození Prof. Jiřího Drahoše – bez hodiny narození

 

Založením je pragmatik (Jupiter v Kozorohu), takže bude umět pohlížet na věci v dlouhodobějším horizontu. Bude chtít výsledek. Nespokojí se jen s pouhým tlacháním.

Znamení Ryb však jeho průbojnost a ambice velmi zjemňují. Dělají ho soucitným, schopným bít se za práva všech. Umožňují mu vcítit se do druhých a být tak trochu pro všechny. Umí intuitivně vycítit, kudy je ta správná cesta. Že bychom se vrátili do kolejí pana prezidenta Masaryka,   narozeného rovněž ve znamení Ryb?

Je rodinně založený typ (znamení Ryb). Naši vlast může vnímat jako jednu velkou „rodinu“ a stejně tak k národu přistupovat, starostlivě, osobně.

Pan prof. Drahoš je vlastenec (Luna ve Střelci, obsazené znamení Vodnáře). Není mu lhostejné, co se v republice odehrává. Má vazbu ke kořenům, k tradicím. (zde bychom hledaly vazby na 4 dům, např. by zde mohl být Saturn, pokud by bylo Slunce někde v blízkosti MC, 9, 10. domu. Pak by to mohlo znamenat rovněž i hlubokou vazbu k vlasti).

Slovo svoboda je pro něj samozřejmostí a přistupuje k ní tak, jak se má. Je schopen hájit národní zájmy a je schopen respektovat prezidentský úřad natolik, aby do něj nepromítal své osobní názory a ego, jak jsme toho posledních pár let svědky. Uměl by respektovat naši zahraniční politiku a působit spolu s vládou  vůči zahraničí jednotně. Důstojně by reprezentoval naši republiku, protože to považuje za čest. Má k danému postu úctu.

V podstatě se dá říci, že je nejlepším kandidátem z uchazečů na post prezidenta. Dle aktuálních tranzitů má prezident Zeman velké šance, aby se stal znovu prezidentem, ale velmi mu jeho situaci zhoršuje jeho zdravotní stav. Doufejme, že voliči zohlední i toho dosti důležité hledisko.

Prof. Drahoš má v prvním i druhém kole prezidentských voleb rovněž velké šance a může stávajícího prezidenta Zemana porazit. Držme mu palce!

Mohlo by se vám také líbit...